Dagens rett

Laks er perfekt å woke

Gjør noe nytt og spennende med laksen som i denne saftige og lettvinte wokretten. Oppskriften får du her.

Med denne oppskriften lager du raskt et mettende og utrolig smakfullt måltid som hele familien vil applaudere. Og kokken får tid til andre gjøremål også på en travel torsdag.

Her får du flere gode tips om lekre wokretter

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Laks i wok

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

700 g laksefilet uten skinn og bein

1 gul paprika
2 vårløk
1 finhakket rød chili uten frø
2 cm frisk ingefær, finhakket
3 ss olje
¼ finsnittet kinakål
salt og pepper etter smak
1 dl finhakket frisk koriander (ca 1 potte)
2 lime
Tilbehør:
soyasaus
ris

Fremgangsmåte

Skyll laksefileten i vann og tørk den med kjøkkenpapir før du skjærer den i store biter a 3 x 3 cm.

Rens og skjær paprika og vårløk i strimler. Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.

Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes.

Ha chili og ingefær i pannen og tilsett grønnsakene. La dem steke på sterk varme et par minutter under omrøring.

Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp. Legg på limebåtene.

Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

Server wokretten med jasminris og soyasaus til.
 
Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen