Dagens rett

Lakseburgeren som kan bli familiens nye favoritt

Denne lettlagete burgeroppskriften med laks i hovedrollen vil garantert falle i smak hos både liten og stor.

Burgere kan lages av alle ingredienser fra så vel fjøs som hav og jord. I dag har vi valgt laks som jo er både smaksrik og lett tilgjengelig.

Denne oppskriften er perfekt for så vel feriemenyen som for travle hverdager, men det er ikke noe hverdagslig over smaken. Har du lyst på det lille ekstra, er ovnsbakte rotgrønnsaker det perfekte følget. 

Her finner du godt tilbehør 

Og her finner du flere gode lakseretter 

Her registrerer du deg for å få   dagens rett som e-post  - det er selvfølgelig gratis.

 

Lakseburger med kremostdressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn
1 ss hakket gressløk
1 ts salt
½ ts pepper
smør til steking
4 skiver landbrød eller annet godt brød
blandet salat
tomatskiver
agurkskiver
4 ss kremost med urter
1 ss fløte
Til servering:
agurkskiver
4 minitomater

Fremgangsmåte

Finhakk eller grovmal laksefileten og rør inn gressløk, salt og pepper.

Form fire flate kaker og stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør over middels høy varme, 2 - 3 minutter på hver side.

Rist brødskivene, gjerne i grillpanne, del dem i to og legg en burger på den ene halve skiven sammen med salat, tomater og agurk. Dekk med den andre skiven.

Rør sammen kremost og fløte og legg en skje på hver burger. Det smaker også godt med litt revet sitronskall i dressingen.

Du kan også bruke en annen dipp eller saus om du ønsker.

Pynt med en agurkskive og en minitomat.

Server gjerne med en god salat , ovnsbakte rotgrønnsaker eller gode poteter ved siden av.

Her finner du flere lakseoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen