Dagens rett

Lekrere får du ikke steinbiten til å bli

Gnocchi, sellerihjerter og steinsopp er følget i denne steinbitoppskriften som har smaksgaranti.

 

 

 

 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter og varm steinsoppvinaigrette og gnocchi

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

720 g steinbitfilet, skinn og beinfri

1-2 ss usaltet smør

Salt

Pepper

 

Gnocchi:

0,5 kg mandelpoteter

1-2 egg

4 ss revet parmesanost

3-4 ss hvetemel (eller fint baguettemel, tipo 00 )

Salt og pepper

Breserte sellerihjerter:

4 stangsellerier

2 dl kyllingkraft

2 fedd hvitløk

1 dl sitron

1 timianstilk

1 ss usaltet smør

Litt sitronskall og -saft

salt og pepper

 

 

Steinsoppvinaigrette:

200 g steinsopp

2 dl kyllingkraft (breseringskraften)

1-2 ss klaret smør

2-3 ss brunet smør

 

Salt, pepper og sitronsaft

Fremgangsmåte

Steinbit:

Del fileten i fire. Stek i smør i en middels varm panne på begge sider. Smak til med salt og pepper.

Gnocchi:

Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time. Grav ut potetkjøttet og passer. Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl.

Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fuktighet i potetene.

Smak til med salt og pepper.

Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter.

Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.

Bresert sellerihjerter:

Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter.

Stangselleristilkene kan du bruke til dette

Steinsoppvinaigrette:

Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen