Dagens rett

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Har du ikke «innegrill», blir resultatet like godt i en steikepanne. Ideen bak denne retten kan varieres i det uendelige. Det finnes et utall andre marinader som passer til biffkjøtt, om du ikke er så begeistret for den asiatiske litt søte touchen.

Få flere tips om marinader her

Mens kjøttet godgjør seg i marinaden, kan du forberede tilbehøret. 

Se alt vi har å by på av ulike risretter 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Asiatiske biffspyd

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

600 g storfekjøtt (flatbiff, mørbrad eller ytrefilet)

Marinade:
Saft av 1 lime eller ½ sitron
1 ss asiatisk fiskesaus (kan sløyfes)
3 vårløk, finhakket
1 ss finhakket koriander evt. 1 ts tørket
1 ss finhakket mynte
½ ts chilipulver

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 8 tynne biffer.

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og knyt den igjen.

La kjøttet marinere ca. 20 minutter.

Træ kjøttet på trepinner og stek eller grill dem i 1-2 minutter på hver side.

Server med ris og en kryddersterk saus som dipp ved siden av, f.eks chilisaus eller sataysaus. En sprø salat er også deilig ved siden av.

Se gode grillsauser her

Tips: Legg trespydene i bløt i litt vann minst en halvtime før du lager grillspydene og de tar ikke så lett fyr på grillen.

Les mer om marinader her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen