Dagens rett

Vinterens aller beste middag?

Gratinert løksuppe smaker helt fantastisk når det er kaldt ute og få andre supper metter så godt som denne.

Så oppstod da suppen for å tine opp forfrosne torghandlere tilknyttet torghallene i Paris. Fattigmannskost så absolutt siden løk var like billig som den er nå. 

Suppen lages i tillegg med rester, gammelt brød og osteskorper gjør god nytte for seg her.

Det vanlige er å bruke gul løk, men rødløk gir en dypere og kanskje mer interessant farge. Hvilken type ost du velger er også helt opp til deg. 

Jo mer smak, jo bedre suppe. Det mest korrekte er nok å bruke ost fra det franske fjellene som gruyere eller comte. Men det er eksklusive ostetyper, men som i sin tur gir suppen det lille ekstra.  

Se våre andre oppskrifter på løksuppe

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Gratinert løksuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 store løk
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
1 l vann
1-2 grønnsakbuljongterninger
1 krydderbukett: timian, persille, laurbærblad
1/2 ts salt
1 krm grovmalt hvit pepper
1 1/2 dl hvitvin
4 skiver formloff
2 dl revet ost (vellagret jarlsberg eller enda mer smaksrike oster som gruyere)

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løken i ringer. Fres løken i smør i en gryte på svak varme til den begynner å få farge. Strø over melet. Spe med vann og ha i buljongterningene.

Tilsett krydderbuketten, salt og pepper. La suppen småkoke under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Ha i hvitvinen.

Hell suppen i en stor bolle eller flere små porsjonsboller som tåler varme.

Dekk suppen med brødskiver og strø over den revne osten. Gratiner suppen ved 250 C til osten begynner å smelte og har fått fine farge.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen