Dagens rett

Luksus kan du få til også om du bare har et kvarter på å lage middag

Kongekrabbe er en eksklusiv råvare, som skinner selv i en så enkel innpakning som her.

Som alle andre delikatesser, trives også kongekrabbe aller best i en forholdsvis enkel setting, slik at råvarens egensmak kommer best mulig fram.

I denne oppskriften er det noe så hverdagslig som båndpasta og sjampinjong. 

For ekstra stemning og personlig preg kan du selvsagt lage pastaen selv og bruke selvplukket sopp (fra fryseren).

Se våre andre oppskrifter med kongekrabbe

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tagliatelle med kongekrabbe og sopp

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

150 g sjampinjonger
1 sjalottløk
2 ss smør
1 ½ dl kremfløte
1 knivspiss kajennepepper
1 knivspiss røkt paprikapulver (kan sløyfes)
1-2 ts sitronsaft
salt, pepper
1 ben kokt kongekrabbe
400 g fersk tagliatelle
hakket persille

 

 

Fremgangsmåte

Rens og skjær soppen i tynne skiver. Rens og finhakk sjalottløken. Fres sopp og løk i smør i 4—5 minutter uten at det blir brunt. Hell på fløte og rør inn krydder. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Klipp opp skallet på krabbebena og ta ut kjøttet. Skjær det i store stykker.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra og bland pastaen i soppsausen. Gi det et oppkok og bland inn kongekrabbe. Varm retten og server den med et persilledryss. 

Tips:
Kongekrabbe kan erstattes med ca. 300 g rensede, store reker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen