Dagens rett

Med denne burgeren til middag blir alle fornøyde

Du kan selvsagt jukse og velge både burgerbrød og fiskekaker fra butikken, godt blir det lell. Men lager du alt selv blir det storartet.

Fiskekaker er lettere å lage enn mange tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med hjemmelagde fiskekaker som her.

Lær å lage fiskematen selv

Men i en travel hverdag kan det være vanskelig å få tid til å lage all fiskematen selv. Det er mindre grunn til bekymring for smaken på dagens middag om du velger fiskekaker fra butikken, for utvalget er nå veldig godt. Lakse- og kveitekaker eller steinbitkaker med hvitløk er smaker som fungerer godt i en fiskeburger. 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Antall porsjoner

4 til middag eller 8 til lunsj

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

8 hjemmelagde fiskekaker 

Grove hamburgerbrød:
50 g fersk gjær
3 dl lettmelk
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
2 ss sesamfrø
Coleslaw:
2 dl finsnittet rødkål
1 gulrot, grovrevet
2 stenger stangselleri, grovrevet
½ purre
1 syrlig eple
1 dl majones
1 dl lettrømme
1 ss sennep
1 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
½ ts malt hvit pepper

Fremgangsmåte

Hamburgerbrød:
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren.

Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel.

Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker.

Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate.

Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lys brune. Avkjøl på rist.

Coleslaw:
Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann.

Grovriv gulrot og stangselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.

Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene. La salaten stå kjølig fram til servering.

Fyll et grovt hamburgerbrød med en hjemmelaget fiskekake og coleslaw.

Flere gode sandwicher, burgere og wraps finner du her

Tips: Det er ingenting som er som egne hjemmelagde fiskekaker, men i en travel hverdag finner du også en rekke gode ferdige varianter i butikken. Dette passer perfekt i matpakken også.

Lær å lage fiskematen selv her

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelagde fiskekaker

Antall porsjoner

8 - 10 fiskekaker

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

500-600 g filet av sei, hyse, lange eller torsk, uten skinn og ben
1 ts salt
1 ss potetmel
1 ss hakket gressløk
½ ts pepper
ca. 1 dl iskald melk
smør/margarin og olje til steking

Fremgangsmåte

Pass på at alle ingrediensene er så kalde som mulig, sett gjerne blandebollen i fryseren før du starter.

Skjær fisken fri for skinn og ben, del den i stykker og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.

Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med iskald melk litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet (ca 1 minutt).

Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.

Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen