Dagens rett

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Hjemmelaget fiskeburger er lett som bare det - og ikke minst smaker det ekstra godt

Hjemmelaget fiskeburger er lett som bare det - og ikke minst smaker det ekstra godt

Du kan selvsagt jukse og velge både burgerbrød og fiskekaker fra butikken, godt blir det lell. Men lager du alt selv, blir det storartet.
04 Juli 2023 - 00:05

Fiskekaker er lettere å lage enn mange tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med hjemmelagde fiskekaker som her.

Men i en travel hverdag kan det være vanskelig å få tid til å lage all fiskematen selv. Det er mindre grunn til bekymring for smaken på dagens middag om du velger fiskekaker fra butikken, for utvalget er nå veldig godt. Lakse- og kveitekaker eller steinbitkaker med hvitløk er smaker som fungerer godt i en fiskeburger. 

Hjemmelagde fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker

Fremgangsmåte

  1. Pass på at alle ingrediensene er så kalde som mulig, sett gjerne blandebollen i fryseren før du starter.
  2. Skjær fisken fri for skinn og ben, del den i stykker og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.
  3. Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med iskald melk litt om gangen til en fast farse.
  4. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet (ca 1 minutt).
  5. Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.

Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok.

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Fremgangsmåte

Her finner du oppskriften på hjemmelagde fiskekaker 
 
Hamburgerbrød:
  1. Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren.
  2. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel.
  3.  Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4.  Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker.
  5.  Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
  6.  Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lys brune. Avkjøl på rist.
Coleslaw:
  1. Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann.
  2. Grovriv gulrot og stangselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.
  3.  Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene. La salaten stå kjølig fram til servering.
  4.  Fyll et grovt hamburgerbrød med en hjemmelaget fiskekake og coleslaw.

Tips: Det er ingenting som er som egne hjemmelagde fiskekaker, men i en travel hverdag finner du også en rekke gode ferdige varianter i butikken. Dette passer perfekt i matpakken også.

Lær å lage fiskematen selv her

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du flere fristende burgere

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her