Dagens rett

Med denne oppskriften vil alle elske brokkoli

Brokkoli er noe av det sunneste du kan servere. I gratinert utgave blir den spiselig også for grønnsaksvegrere.

Alle vet at de burde spise mer brokkoli, men som regel blir denne grønne vitaminbomben vist fram fra sin kjedeligste side. Nemlig kokt, og noen ganger ihjelkokt. Når du gratinerer den som her, får den smak av saus og ost og blir spiselig for mange.

Her er våre fristende forslag med brokkoli

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Brokkoli- og pastagrateng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

300 g brokkoli i buketter
4 dl kokte pastaskruer
300 g røkt skinke
½ rød paprika
1 ts salt
½ ts pepper
4 egg
2 ½ dl matfløte
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet.

Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.

Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen.

Sett formen midt i ovnen og stek ved 200 grader i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.

Server gratengen nylaget med godt brød til.

Her finner du flere paier og gratenger

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen