Dagens rett Fylte pannekaker

Med fylte pannekaker til middag blir du dagens helt

Alle elsker pannekaker, men i dag fylles de ikke med noe søtt. Derimot med grønnsaker, sopp, kylling og crème fraîche.

Her i Norge tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker, og suppe som ekstrarett, men det er det ingen grunn til. I mange andre land er grove pannekaker med et salt fyll vanlig. Og et fullgodt middagsalternativ.

Flere lekre pannekakeretter finner du her 

Her bestiller du dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fylte pannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

12 grove pannekaker
300 g frisk sjampinjong (annen sopp kan brukes)
1 gul squash
4 vårløk
2 tomater
1 ss olje
200 g ferdig stekt kyllingfilet, skinke eller annet kjøttpålegg
salt og pepper
1 dl crème fraîche

Fremgangsmåte

Rens og skjær sopp og squash i små terninger. Rens og skjær vårløkene i tynne ringer.

Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og trekk skinnet av.

Del tomatene, fjern frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Fres grønnsakene i olje i 3-4 minutter, smak til med salt og pepper og rør inn créme fraîche.

Skjær kyllingkjøttet eller skinken i terninger og bland det med grønnsakene.

Her finner du oppskriften på grove pannekaker

Stek pannekakene og fordel fyllet og rull dem sammen.

Serveres nylaget, gjerne med en grønn salat til.

Flere lekre pannekakeretter finner du her

Tips:
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.

Slik lager du hjemmelagde pannekaker

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen