Dagens rett

Med kveite til middag blir det alltid fest

Kveite er rett og slett en fantastisk fisk. I dagens oppskrift får den en ekstra piff av spennende ingefærsmør.

Med kveite på menyen blir det fest uansett. Det gjør jo ikke noe at den også er enkel å lage.

Feststemte oppskrifter med kveite

Bare pass på at fisken ikke trekkes for lenge, da blir den tørr. Denne utsøkte råvaren fortjener den aller beste behandling.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kveite med aspargesbønner og ingefærsmør

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

8 skiver kveite, à ca. 250 g
1 ss salt pr l vann
 
Ingefærsmør:
150 g usaltet smøt
1 ss revet ingefær
½ ss finhakket gressløk
salt og pepper
 
Tilbehør:
Poteter
Aspargesbønner

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.

Ingefærsmør:

Rør smøret mykt og tilsett revet fersk ingefær og hakket gressløk, smak til med salt og nykvernet pepper.

Ha smøret på et bakepapir og rull sammen til en pølse som settes kaldt til servering.

Server kveiten med en skive ingefærsmør, poteter og aspargesbønner du såvidt har kokt møre i godt saltet vann.

Kveite er en av de beste fiskeslagene - prøv en av våre andre smaksrike oppskrifter

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen