Dagens rett

Mer sommerlig blir ikke søndagsmiddagen

Saftig kylling med spekeskinke og en søt blanding av jordbær og mango gjør denne oppskriften til en ny favoritt.

Du behøver ikke vente med jordbærene til desserten. Sammen med moden tropisk mango utgjør de et friskt element i denne sommerlige retten.

Til en så sommerlig rett, trengs en sommerlig vin

Denne retten lager vi helst på grillen, men du kan selvfølgelig også velge stekepanne og ettersteke kyllingen i ovnen.

Har du lyst å grille noe annet - se vår mange gode grilloppskrifter

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingfilet med jordbær- og mangosalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
4 skiver brie
4 ss frisk timian og andre urter som oregano, basilikum og persille
8 skiver spekeskinke eller bacon
salt og pepper
 
Jordbær- og mangosalsa:
250 g jordbær
1 mango
6 tørkede aprikoser
2 sjalottløk
1 hakket rød chili
2 ss hakket frisk mynte
saften av 2 lime
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og hakkede urter. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver spekeskinke/bacon rundt hver filet.

Pensle kyllingfiletene med litt olje før de legges på grillen. Grill dem i ca. 15 minutter på svak grillvarme. Snu ofte.

Jordbær- og mangosalsa:
Bløtlegg aprikosene i lunkent vann i en time.

Skjær jordbær, mango, aprikos og løk i små terninger. Hakk chili meget fint, mengden avpasses etter ønsket styrke.

Mynte og koriander finhakkes også. Bland det hele sammen. Smak til med salt, sukker, limesaft og chili.

Flere deilige kyllingretter finner du her

Se flere herlige grilloppskrifter

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen