Dagens rett

Når fisken og grønnsakene får ost på toppen blir alt spist

Denne oppskriften er en av de mest barnevennlige som finnes. Et supert alternativ midt i uka.

Nå maler vi selvsagt med bred pensel, men det er en kjensgjerning at barn (og menn?) ikke setter grønnsaker og fisk øverst på ønskelisten. Når grønnsaker og fisk derimot får et lag med ost på toppen, stiller det seg helt annerledes. Bare prøv.

Og fungerte det, finner du inspirasjon til flere fiskeretter her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ostegratinerte grønnsaker og fisk i form

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g lettsaltet torsk
2 tomater

½ grønn squash
1 purre
150 g brokkoli
grovmalt pepper
evt. litt frisk dill
1 ss smør
3 ss vann
100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.

Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.

Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.

Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.

Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.

Fjern folien, sett varmen opp til 250 grader og dryss ost over fisken. La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

Server formen med brød, pasta eller kokte poteter.

De beste oppskriftene med torsk

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen