Dagens rett

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden.

Den vakre rødkålen kan brukes til mer enn det obligatoriske følget til juleribbe eller and. 

Hvis du synes rå kål er litt tøft, kan du med fordel forvelle den i et par minutter. Da blir den mykere, men har fortsatt noe av sprøheten i behold. 

Se våre andre oppskrifter med rødkål 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 søtpotet
2 ss olivenolje
¼ finsnittet rødkål
5 friske fikener delt i båter
2 sjalottløk i tynne skiver
½ granateple
saften av 1 appelsin

Fremgangsmåte

Skrell og del søtpoteten i terninger. Bland terningene med olivenolje. Bak dem i ovn på 200°C til de er møre - 15-20 minutter.

Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers - men bare i skallet. Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. NB. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er vanskelig å fjerne. 

Bland alle ingrediensene forsiktig i porsjonsskåler, på tallerkener eller fat. Drypp nypresset appelsinsaft over.

Tips1:
Server salaten til pølser, stekte eller kokte, til spekemat, til god kokt skinke, til røykt laks.

Tips2:
Tilsetter du osterterninger blir salaten et måltid i seg selv. Fetaost er perfekt. Det er også blåmuggost.

Sendt inn av

Foto: Frukt.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen