Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Makrell er ikke bare morsom å fiske, den er utrolig anvendelig i kjøkkenet. Nyt den stekt, dampet, kald eller syltet, eller rå som sushi.
 
 
Og akkurat nå svømmer både fiskedisker og fjorder over av delikatessen. Raskere enn dagens middagstips klarer du knapt å tilberede godsakene. Du kan selvsagt nøye deg med å servere nypoteter og nykål til. Det smaker også himmelsk.
 
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sommerlig fisk med rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 små makreller eller porsjonsørreter
2 ts salt smør og olje til steking
Rabarbra:
100 g rabarbra
1 ss smør
1 ½ dl vann
2 ts sukker
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.

Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Mens fisken stekes lager du rabarbraen.

Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.

Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.

Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.

Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen