Dagens rett

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

En skikkelig biff hører helgen til. La deg friste av denne kombinasjonen. Det vil du ikke angre på.

På jakt etter andre gode forslag til bifftilbehør?

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Biff med aromasmør og potetsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 gr biff av ytre- eller indrefilet
 
Potetsalat:
12 poteter
3 dl lettrømme
2 ts pesto
50 gr valnøtter
1 dl finhakket ruccolasalat
 

Fremgangsmåte

Kok potetene møre og avkjøl. Del i biter.
 
Rør sammen rømme, pesto, hakkede valnøtter og hakket ruccolasalat.
 
Smak dressingen til med salt, sukker og nykvernet pepper. Bland inn potetene.
 
Stek eller grill biffen og server den med potetsalaten, hjemmelaget aromasmør etter smak og for eksempel en god salat.

Sendt inn av

Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Aromasmør

Ingredienser

Persille - og hvitløksmør:
100 gr usaltet smør
1 fedd hvitløk
2 ss finhakket persille
½ ts salt
 
Chilismør:
100 gr usaltet smør
1 ts rød karripasta
½ ts salt
 
Lime - og koriandersmør:
100 gr usaltet smør
revet skall av en lime
2 ss frisk, finhakket koriander
½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til de enkelte aromasmørene og smak til med salt og nykvernet pepper.

Tips: Lag gjerne en stor ladning av aromasmøret, rull det inn i matpapir til det blir som en pølse og legg i fryseren.
 
Smøret holder seg minst tre måneder i fryseren, og du har klart aromasmør når du måtte ønske.

Sendt inn av

Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen