Dagens rett

Så lett lager du kinamaten selv

Oppskrifter på raske wokretter som denne er perfekte på travle hverdager. Dessuten smaker det ekstra godt på en mandag.

Denne kinesiskinspirerte retten lages på null tid. Om det virker råflott - og ikke så veldig miljøbevisst  - med 200 gram kjøtt per porsjon, er det ingenting i veien for å redusere og sågar halvere kjøttmengden. Woken vil begeistre like mye uansett.

Sugen på mer wok? Vi har enda flere fristende retter

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Wok med biff på kinesisk vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

800 g biffkjøtt i strimler*
2 pakker eggenudler
200 g østerssopp
1 nykål, sommerkål eller spisskål
½ dl østerssaus (oyster sauce)
½ dl soyasaus
2 røde paprika

Fremgangsmåte

Strimle sopp, kål og paprika.

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Stek kjøttet i to omganger i en wok eller panne på sterk varme.

Ta kjøttet ut og gjør det samme med grønnsakene.

Ha kjøttet tilbake sammen med grønnsakene, rør inn østerssaus og soyasaus. Bland inn nudlene tilslutt. 

Oppskrifter med biff

Internasjonale retter

*For å gjøre retten rimeligere og mer miljøvennlig, kan du halvere kjøttmengden.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen