Dagens rett
Paella

Paella laget fra bunnen behøver ikke ta lang tid

Som denne oppskriften som gir mye god smak på bare en halvtime.

 Paella skal egentlig lages i en spesiell og ganske flat panne over gassbluss. Men en stor stekepanne eller wok på vanlig stekeplate går også bra. 

Spanske paellakokker har alle sin egen paellaoppskrift, så det finnes ingen fasit. Bortsett fra at det må brukes gode råvarer. 

Se våre andre oppskrifter på paella

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Paella

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss olivenolje
1 hakket løk
1 rød paprika, renset og skåret i strimler
2 hvitløkfedd, presset
2 ts paprikapulver
1 skinn- og benfritt kyllingbryst, hakket
375 g risotto-ris
1,5 dl tørr hvitvin
6 dl varm kyllingkraft
1 ss tomatpuré
noen få tråder safran eller gurkemeie
500 g blandede skalldyr
200 g plommetomater, flådd og hakket
salt
nymalt svart pepper
4 ss hakket frisk persille
svidde sitron- og limebåter til pynt

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en stor klebefri stekepanne. Tilsett løk, paprika og hvitløk, og la det steke forsiktig i 3-4 minutter til grønnsakene er møre.

Bland i paprikapulveret og la det steke i 1 minutt. Tilsett kyllingen og la det steke på middels varme i 2 minutter, ha deretter i risen. Hell i vinen og la det surre til risen har absorbert væsken.

Bland sammen kyllingkraft, tomatpuré og safran og ha det i risblandingen. La det få et oppkok, skru ned varmen, dekk til med lokk, og la det surre varsomt i 25 minutter. Tilsett skalldyrene og tomatene ca 7 minutter før koketiden er omme.

Krydre med salt og pepper og bland i persillen. Hell paellaen over på et varmt serveringsfat og server straks, pyntet med frisk persille og svidde sitron- og limebåter. De svir du raskt i en tørr panne ved høy varme eller på grillen. 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen