Dagens rett

Pasta kan være skikkelig mettende

Dette er ingen slankeoppskrift med to typer ost og fløte. Men godt smaker det.

I denne oppskriften er det brukt båndpasta, men du kan godt velge spagetti om det frister mer. Og liker du ikke blåmuggost, kan du velge en hvitkittutgave eller kremost hvis du vil ha det helt mildt. 

 Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Melk.no

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

75 g valnøttkjerner
500 g tagliatelle
50 g smør
150 g grønn frisk asparges el grønne bønner
150 g blåmuggost
½ dl kremfløte
100 g parmesan 

Fremgangsmåte

Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.

Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter. Om du bruker grønne bønner, fjernes kun stilkfestet.

Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koketid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.

Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen