Dagens rett Pasta med steinbit

(Bilde: )

Pasta med fisk bør du lage oftere

Bare prøv denne lettlagete kombinasjonen som dessuten kan lages med rester etter forrige fiskemiddag.

Det er ingen grunn til at pastaretten alltid skal lages med kjøtt. Heller tvert om. Hjemmelaget pastasaus er så godt at du trenger strengt tatt ikke ekstra proteiner for smakens skyld. 

Men fisk gjør at retten naturlig nok gir ekstra metthetsfølelse. Du må imidlertid ikke bruke fersk fisk, fryst eller rester fra forrige fiskmåltidet fungerer veldig godt i denne oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter på pasta - her finner du også mange med sjømat 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta med steinbit

Fremgangsmåte

Skjær steinbit i små biter og squash i terninger. Stek steinbit raskt i smør. Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha i squash når pastaen er kokt. Rør sammen squash og pasta, og hell av kokevannet.

Tilsett steinbit og server pastablandingen med pastasaus. 

Pastasaus:
Finhakk løk og surr i olivenolje til løken er myk. Tilsett hermetiske tomater og kok sausen i 10 minutter. Tilsett sukker og hvitvinseddik, og smak til med salt og pepper. Kok opp sausen, ha i steinbit og la den trekke til den er kokt.

Dryss frisk basilikum over rett før servering.

Tips:
Du kan godt bruke rester av kokt fisk i denne retten. Hvis fisken kommer fra kjøleskapet, må pastablandingen varmes opp før den blandes med pastaen. 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen