Dagens rett

Pasta med steinbit

Pasta med fisk bør du lage oftere

Pasta med fisk bør du lage oftere

Bare prøv denne lettlagete kombinasjonen som dessuten kan lages med rester etter forrige fiskemiddag.
04 Januar 2022 - 01:00

Det er ingen grunn til at pastaretten alltid skal lages med kjøtt. Heller tvert om. Hjemmelaget pastasaus er så godt at du trenger strengt tatt ikke ekstra proteiner for smakens skyld. 

Men fisk gjør at retten naturlig nok gir ekstra metthetsfølelse. Du må imidlertid ikke bruke fersk fisk. Fryst eller rester fra forrige fiskemåltidet fungerer veldig godt i denne oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter på pasta - her finner du også mange med sjømat 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Pasta med steinbit

Pasta med steinbit

Fremgangsmåte

Skjær steinbit i små biter og squash i terninger. Stek steinbit raskt i smør. Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha i squash når pastaen er kokt. Rør sammen squash og pasta, og hell av kokevannet.

Det er veldig enkelt å lage tagliatelle selv

Tilsett steinbit og server pastablandingen med pastasaus. 

Pastasaus:
Finhakk løk og surr i olivenolje til løken er myk. Tilsett hermetiske tomater og kok sausen i 10 minutter. Tilsett sukker og hvitvinseddik, og smak til med salt og pepper. Kok opp sausen, ha i steinbit og la den trekke til den er kokt.

Dryss frisk basilikum over rett før servering.

Tips:
Du kan godt bruke rester av kokt fisk i denne retten. Hvis fisken kommer fra kjøleskapet, må pastablandingen varmes opp før den blandes med pastaen. 

Slik lager du tagliatelle

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her