Dagens rett

Pastarett som sparker fra

Pasta er et godt valg når middagen skal gå i en fei, og denne svinaktig gode oppskriften har en litt krydret overraskelse.

Det finnes knapt den som ikke liker en eller annen form for pasta, og det finnes utallige varianter av den. I denne pastaretten er det makaroni av typen penne som er brukt. Men har du ikke det i skapet, kan du velge noe annet. Båndspagetti av en eller annen sort er selvsagt også helt fint.

Her kan du studere alle de ulike pastatypene som finnes 

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

Kjøttboller med chili og pasta

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g kjøttdeig av svin
1 ts salt
½ ts pepper
½ fedd hakket hvitløk
2 ss hakket bladpersille
2 ts revet sitronskall
1 egg
2 ss olje til steking
1 rød chili i ringer
Pasta:
250 g pasta penne
1 ½ l vann
1 brokkoli
2 blokker italiensk krydderbuljong eller annen krydderbuljong
Saften av ½ sitron
2 ss olivenolje
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egget.

Form små kjøttboller med en teskje, og stek dem fint gylne over middels lav varme sammen med litt chili.
 

Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden.

Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.

Server med brød, en god salat og gjerne litt revet parmesan.

Se Apéritifs store pastaguide her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen