Dagens rett

Perfekt middag i julestria

Har du sopp i fryseren, har du alltid noe godt til middag. Som med denne oppskriften på en fyldig skogsoppsuppe.

 Det ingen grunn til å droppe denne suppen om du ikke har selvplukket sopp for hånden. For med aromasopp fra butikken blir resultatet riktig så godt. 

Og vil du ha en helt vegetarisk middag, er det bare å erstatte kyllingbuljongen eller -kraften med grønnsakskraft.

Se våre andre oppskrifter på soppsuppe 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Melk.no

Skogsoppsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss smør
2 gulrøtter
1 skive sellerirot
1 løk
½ kg aromasopp eller selvplukket sopp
5 dl kyllingbuljong (utblandet) eller kyllingkraft
2 dl hvitvin
3 dl helmelk
1 dl kremfløte 

Pynt:
100 g aromasopp eller selvplukket
2 ss smør
4 blader frisk basilikum eller noen strå gressløk

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og tilsett finhakket gulrot, rotselleri og løk. La det surre ca 2 minutter før soppen tilsettes. Legg på lokk og la dette surre videre i ca 5 minutter. Tilsett buljong/kraft og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.

Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.

Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt. Dryss på litt salt og pepper. Fordel litt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum eller gressløk.

Server med ristet brød.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen