Dagens rett Enkel og rask bouillabaisse

Prøv deg på en lettvint versjon av verdens beste fiskesuppe

Dagens oppskrift er en forenklet utgave av den franske klassikeren bouillabaisse. Men smaker både mye og godt - som den skal.

Selv om en ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge, er det mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.

For en bouillabaisse kjennetegnes av en lang ingrediensliste, først og fremst i form av fisk og skalldyr, men også smaksforsterkere som krydder, hvitløk og tomat. Opprinnelig ble den laget av fiskerne ved dagens slutt og av det de ikke fikk solgt.

I denne enkle oppskriften er det brukt ingredienser som du finner i selv den minste brustadbu. 

Prøv en av våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Her bestiller du dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Enkel og rask bouillabaisse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
1 ss
1 ts
0.25 ts
Hvitløksyoghurt
0.25 ts

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper.

Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minuttter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca. 5 minutter.

Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper.

Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Hvitløksyoghurt:
Rør sammen matyoghurt, hvitløk og tørket dill.

Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker.

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen