Dagens rett

Prøv denne knallgode fiskesuppen

Ikke bare smaker den fortreffelig, denne oppskriften på fiskesuppe er både enkel og lettlaget.

Suppe er alltid populært og med god kraft fra butikken lager du en proff rett på et øyeblikk. Har du egenprodusert kraft i fryseren, blir retten enda mer personlig.

Med denne vinen til blir middagen en enda større opplevelse

Finn mer inspirasjon med disse suppeoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Min fineste fiskesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
5 dl fiskekraft
2 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
2 ss sherry
salt, hvit pepper
1 knivsodd kajennepepper
12 friske blåskjell
2 vårløk
4 sjøkrepshaler

Fremgangsmåte

Fres sjalottløken myk i smør. Hell på fiskekraft og vin og la det koke inn til 5 dl.

Hell i fløten og la suppen småsurre i 4 - 5 minutter. Smak den til med sherry, salt, pepper og kajennepepper.

Skrubb og damp blåskjellene til de åpner seg. Plukk ut skjellmaten.

Fordel suppen i varme tallerkener og legg i blåskjell, krepsehaler og finsnittet vårløk.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen