Dagens rett

Prøv denne spennende vrien på grillet laks

Det er få råvarer som er mer anvendelig enn laks. I dagens oppskrift gir vi deg laks med en liten smak av Japan.

Ved å bruke en ferdigsaus fra butikken, noe som er et godt alternativ i denne sammenhengen, blir denne retten veldig rask å få på middagsbordet. Har du pakket bort utegrillen for i år, kan retten selvsagt godt lages i panne.

Det gjelder for så vidt alle andre sjømatretter som skal grilles.

Vi har mange flere grillretter med sjømat 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet laks à la teppanyaki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g laksefilet
2 ss olivenolje
1 stor bit vannmelon i biter
2 vårløk i tynne strimler
4 asparges i tynne strimler
½ grønn chili i tynne skiver
Avokadomos:
2 avokado
Saft av 1 lime
1 ts finhakket grønn chili
Salt
½ finhakket sjalottløk
Teppanyakisaus:
2 dl sake
2 ts sukker
2 ts revet frisk ingefær
1 dl mirin (matlagingssake, se tips)
8 ss soyasaus
Saft av 1 lime

Fremgangsmåte

Begynn med sausen, den tar litt tid.

Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.

Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.

Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.

Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.

Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.

Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.

Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen