Dagens rett

Prøv en spansk vri på burgeren i kveld

Med denne burgeren til middag blir fredsgskvelden ekstra hot. Det er likevel du som bestemmer hvor sterkt det skal bli.

Denne oppskriften kan lages i alle styrkegrader avhengig av hva du liker og ikke minst får tak i av chorizo og grønnpepper.

Med en leskende spansk rødvin servert lett avkjølt er middagen i mål

Men vi kan love deg at det uansett blir en burgermiddag du vil huske - og gjenta.

Flere saftige burgere finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spansk burger

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

600 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
4 ts grønn pepper, frisk
½ dl vann
2 ss margarin eller olje til steking
 
8 blader ekebladsalat
12 skiver chorizopølse eller krydret salami
12 blader feltsalat
8 hermetiske artiskokker i skiver
3 grillete paprika, hermetisk i strimler

Fremgangsmåte

Rør inn salt, pepper og hakket grønnpepper i kjøttdeigen. Ikke rør for lenge, da blir deigen seig.

Del deigen i fire. Ha litt vann på en trefjel og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Stek burgerne på sterk varme, ca 3 minutter på hver side.

Fyll hamburgerbrødene med salat, burger, chorizo eller annen krydret salami, artisjokker, grillet paprika og oliven.

Server gjerne noen av disse gode potetene ved siden av

Tips: Det smaker ekstra godt om du lager hamburgerbrød og aioli selv.

Dette er burgeren for deg som liker seriøst mye smak. Med grillet paprika, chorizopølse og artisjokker på laget blir dette en festburger med sting.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen