Dagens rett

Prøv en svensk klassiker til middag i dag

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Denne retten finnes det trolig like mange oppskrifter på som det finnes svensker. Men en ting er de fleste enige i, nemlig at det skal være poteter, ansjos, fløte og griljermel. Ferdig snakka.

Noen lurer inn litt ost på toppen, men det er strengt tatt ikke en del av pakken. Ostelokket gjør trolig familiens yngste mer velvillig innstilt til en rett som dette. Så da kan det jo være verd det. 

Vi har også andre oppskrifter på Janssons 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Janssons fristelse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

1 kg poteter, råskrelte og finrevne
80 g ansjosfileter i olje, evt sild
2 gule løk
5 dl kremfløte
1 dl griljermel
50 gram smør
salt, pepper

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Riv potetene. Skjær løk i 3 mm tykke skiver. Hakk ansjosfiletene.

Legg poteter, løk og ansjosfileter lagvis i smurt ildfast form med salt og pepper mellom lagene. Det øverste laget skal være poteter.

Hell på fløte, smør og griljermel.

Dekk fatet med aluminiumsfolie og stek retten i ca. 60 minutter.

Fjern folien de siste 15 minuttene.

Se flere deilige silderetter her

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen