Dagens rett

Prøv noe nytt med laksen fra grillen

Denne helgen legger vi laks på grillen. En frisk fennikelsalat hører med. Her får du oppskriften.

Heldigvis er ikke grillmat ensbetydende med store mengder kjøtt og fett. Fisk egner seg også godt for grilling, og beholder du skinnet på, som her, blir fiskestykkene langt enklere å hanskes med.

Flere gode grillretter med sjømat

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet laks med fennikel og ruccola

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 laksefileter med skinn à ca. 150 g
2 ts havsalt
2 små fennikelknoller
4 ss lettrømme
1 ss hakket gressløk
1 ss finhakket rødløk
1 håndfull ruccola
olje til steking

Fremgangsmåte

Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Dryss salt på laksefiletene og pensle dem med olje.

Stek fisken på grillen eller i en grillpanne, ca. 4-5 minutter med skinnsiden ned. Snu fisken og stek den ca 1 minutt på den andre siden.

Rens og del fennikelknollene i to på langs, skjær dem deretter i tynne skiver tvers over.

Rør sammen rømme og gressløk og rør inn fennikel og rødløk.

Legg opp fennikel- og løksalaten på tallerkenen og ha ruccolasalten over. Legg den nygrillede laksen over og server sammen med dampede nypoteter.

Her finner du flere gode grillretter med sjømat

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen