Dagens rett

Rett og slett en genial middagsrett

Denne retten vil selv salat- og fiskevegrere forsyne seg ekstra mye av - med god samvittighet. Lag gjerne dobbel porsjon.

Det er lett å følge kostholdsrådene om at vi bør spise mer fisk når noen frister med en frisk og smakfull rett som denne. Selv de av den yngre garde som vanligvis er skeptiske til fisk lar seg gjerne overtale til et fiskemåltid når laksen spiller hovedrollen - bare pass på å få ut alt som er av ben.

Flere fristende lakseretter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g nypotet
600 g kokt laks
1 hodesalat
3 dl lettrømme
½ sitron
2 ss sukker
2 ss hakket frisk dill

Fremgangsmåte

Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.

Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.

Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.

Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.

Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.

Flere retter med rød fisk

Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.

Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.

Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.

Flere retter med ferskpoteter (nypoteter) her

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Frukt.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen