Dagens rett

Slik lager du et festmåltid midt i uka og på under en halvtime

Å bli en risottomester krever litt øvelse. Men første forsøk er bare en halvtime unna med denne oppskriften.

Denne risottooppskriften kommer fra et område rett sør for Verona i Italia som er kjent for en ristype som er ekstra godt egne for risotto. 

Les mer om hvorfor denne ristypen skiller seg ut

Se våre andre oppskrifter med vialone nano

Men det er fullt mulig å bruke de mer vanlige ristypene carnaroli eller arborio som du er garantert å finne i de fleste butikker som har et godt utvalg.  

Uansett er risotto en hverdagsluksus som er lett å lage og som kan varieres etter hva du har i kjøleskapet. Men risotto må passes på. For vi vil verken ha overkokt ris, for lite kokt ris, vandig risotto eller for tørr risotto.

At øvelse gjør mester, gjelder for risotto, er hevet over enhver tvil. Men gi for all del ikke opp. 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Risotto all'isolana

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g Vialone Nano
8 dl grønnsakskraft/-buljong
4 ss usaltet smør
1 kvist frisk rosmarin
80 g renskåret svinekjøtt og tilsvarende av kalv
salt og nykvernet pepper
4 ss revet parmesan
kanel

Fremgangsmåte

Smelt smøret sammen med rosmarin over middels svak varme. Skjær kjøttet i små terninger, sauter i smør i fem minutter. Fjern rosmarinen, tilsett salt og pepper. Dekk til og sett tilside. Kok opp grønnsaksbuljong i en tykkbunnet kjele, tilsett ris og kok opp en gang til. Legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og lekk på lokket. På denne måten absorberes noe av dampen slik at risottoen skal bli tørr. La risen koke ved svak varme i 15 minutter. Tilsett kjøttet, rør forsiktig og ta risottoen av varmen. Rør i ost og kanel. La risottoen hvile (tildekket) noen minutter på et varmt sted før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen