Dagens rett

Så enkelt, og så fantastisk godt

Gratinerte sjøkreps er en sommerfavoritt hos mange.

 Sjøkrepsen er ekstra god i sommerhalvåret. Og norsk sjøkreps er i en klasse for seg. Så nyt denne luksusen så ofte du har råd og får tak i den.  

Se våre andre oppskrifter med sjøkreps 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gratinerte sjøkreps

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 rå sjøkreps
1 dl griljermel eller knust kavring
2 hvitløksfedd
noen kvister bladpersille
3 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 °C. Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl. Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm. Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.

Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.

Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.

Salt med smak:
Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen