Dagens rett

Så godt blir det når norske nypoteter får italiensk følge

Når søte nypoteter møter moden spekeskinke og myk mozzarella kan det ikke bli annet enn godt. Oppskriften er superenkel.

Poteter er definitivt ikke kjedelig mat, i hvert fall ikke når de kommer rett fra åkeren og har all den deilig sødmen som kjennetegner nypotetene i behold. Får du ikke tak i norske nypoteter ennå, kan du helt klart lage denne retten med andre typer småpoteter som amadine eller rattepoteter.

Her finner du enda flere spenstige tips til noe godt med potet 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

10 ferskpoteter (nypotet)
10 sukkererter
1 rødløk
1 hjertesalat
5 reddiker
10 cherrytomater
1 beger mozzarellakuler eller 1 fersk mozzarella delt i biter
200 g spekeskinke
3 ss god olivenolje
1 ts maldonsalt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok potetene møre, hell av vannet og la potetene kjøle seg av til de er lune.

Riv hjertesalaten i grove biter, skyll og rist godt av salaten.

Del potetene i to, skjær rødløken i tynne ringer, snitt sukkererter i mindre biter, skjær reddiker i tynne skiver og del cherrytomatene i to.

Legg opp salatbladene på et stort fat eller i en romslig bolle. Fordel de andre grønnsakene og potetene over salaten.

Legg på mozzarellakuler og ruller av spekeskinke like før servering.

Drypp over olivenolje, dryss over litt maldonsalt (eller annen gourmetsalt) og nykvernet pepper.

Serveres med godt brød til.

Se flere gode salatoppskrifter her

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen