Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Det finnes knapt noe bedre å tilby gjestene akkurat nå enn retter med det kritthvite skreikjøttet. Denne oppskriften kan lett bli en ny favoritt.

Se flere gode oppskrifter med skrei og les mer om delikatessen

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

700 g skreifilet med skinn
200 g havsalt
75 g smør
4 skiver pancetta eller godt bacon
 
4 store ferske egg
vann
klar eddik, 7 %

Fremgangsmåte

Dekk skreifileten med grovt salt og la den ligge i 20 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.

Skjær fileten i jevne porsjonsstykker. Brun stykkene i smør over middels høy varme i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er pent brunt og sprøtt.

Legg dem over i ildfast form og etterstek dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Stek pancettaskivene over middels varme i stekepannen så de blir sprø. La dem renne av på tørkepapir.

Kok opp vann til eggene, tilsett 1 ss eddik pr. liter vann. Knekk ett og ett egg i en øse eller liten kopp og la det gli forsiktig ned i vannet, som ikke må boblekoke.

Samle eggehviten om plommen med en skje og la egget trekke i ca, 5 minutter, til hviten er stiv, men plommen fortsatt løs. Ta eggene forsiktig opp med hulløse.

Legg opp fisken på varme tallerkener med egg og pancetta. Hell smør fra stekepannen rundt.

Skjær et snitt i egget i det retten settes på bordet, slik at plommen renner ned over fisken. Kvern litt pepper over og server brød eller kokte poteter til.

Deilige oppskrifter med torsk og skrei

Tips: Pancetta er italiensk bacon, men her kan du selvsagt også bruke tørrsaltet norsk bacon av god kvalitet.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen