Dagens rett

Så kul kan seimiddagen bli

Ingen barn (eller voksne) sir nei til en slik måte å få fiskemiddagen servert på.

Hvis jeg hadde fått fisken servert på denne måten i min barndom, hadde den aldri forårsaket sure miner. Nå skal det sies at fisk sto på menyen fire-fem dager i uka, og det gikk stort sett i kokt fisk med poteter og grønnsaker, så det skulle ikke så mye til for å skape entusiasme rundt middagsbordet. 

I dag har vi så mange flere muligheter til å ha det moro, så det er ingen unnskyldning for å ikke servere fisk fire-fem dager i uka. 

Her finner du flere kule måter å servere sei på 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Godfisk.no

Seiwrap

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Sei:
600 g seifilet, uten skinn og bein
2 ts salt
1 ss rapsolje
2 ts karri
grillfolie

Råkost:
2 gulrot
1 agurk
1 cm ingefær, frisk
0,5 ts salt
0,5 ss rapsolje

Tilbehør:
1,5 dl lettrømme
4 tortillawrap

Fremgangsmåte

Sei:
Skjær seien i små stykker, dryss over salt og legg til side. Brett et ark grillfolie dobbelt og smør med rapsolje. Krydre seien med karri, og legg den på folien. Stek den på grillen i ca. 2 minutter, snu den og stek den 2 minutter på den andre siden.

Råkost:
Vask og tørk gulrot, agurk og ingefær. Riv gulrot og agurk grovt, og riv ingefær fint. Bland sammen ingrediensene til råkosten.

Tilbehør:
Smør lettrømme langs midten av hver tortillawrap, og legg på råkost og sei. Brett, rull sammen og server.

Tips:
Dersom du ikke har tilgang til grill kan seien også stekes i stekepannen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen