Dagens rett
(Bilde: Tom Haga)

Så lekker kan torsk bli

Små detaljer er det som gjør susen i denne smaksrike torskeretten. En oppskrift som alle kan klare.

I denne oppskriften kombineres noen av sesongens beste grønnsaker med den allestedsnærværende torsken - i hvert fall nå som det er blitt kaldere i sjøen og torsken fastere i fisken. 

Se alt det andre du kan lage av torsk 

 Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Posjert torsk med pepperrot, dillvinagrette, sprø løk & potetchips

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 torskefileter uten skinn, ca 800 g
 
Dillvinaigrette:
1 stor bunt dill
3 dl solsikkeolje
 
4 små mandelpoteter
2 små løk
2 ss revet pepperrot
3 dl solsikkeolje til fritering
Posjeringslake til fisk:
1 liter vann el kraft
2 laurbærblad
5 pepperkorn

Fremgangsmåte

Strø grovt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter.

Skyll fileten i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir.

Ta av litt av dillen til pynt og kutt resten av dillen grovt opp og ha den sammen med oljen i en blender. Kjør sammen til en glatt røre.

Ha blandingen over i en kjele og kok opp, la den koke i ca fire minutter til den er klar og grønn i fargen. Sil oljen og sett den til avkjøling.

Skjær løk og mandel løvtynt, helst på en mandolin eller en annen kjøkkenmaskin. Friter de tynne skivene i olje på 160 grader (bruk gjerne et termometer).

Kok opp laken til fisken og ha fiskestykkene oppi. La fisken trekke (posjere) på 78 grader i ovn eller kjele til den skiver seg.

Server fisken med revet pepperot og dillsalat med sprø potet og løk.
 
Tips: Vinaigretten skal være irrgrønn, og den henter fargen fra dillen. Dersom dillen ikke har nok farge, kan du tilsette litt spinat som gir en dyp grønnfarge, men lite smak.
 
Denne retten kan også serveres som forrett - beregn da halv mengde pr person.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen