Dagens rett
(Bilde: zi3000)

Så lett lager du en kjøttfri middag som alle vil like

Ovnsbakt fylt paprika smaker helt topp en kald novemberdag. Her er oppskriften.

Om du ikke har klart å gjennomføre en kjøttfri dag i uka, så kanskje du klarer det med denne retten. Den er veldig enkel å lykkes med og ingrediensene finner du i nærmeste butikk. 

Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fylt paprika

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 hakket løk
1 presset eller most hvitløksbåt
1 liten squash
1 pk linser eller bønner
1 ss olivenolje
4 tomater
1 dl hønsebuljong eller kraft
½ ts paprikapulver, gjerne sterk type
salt og nykvernet pepper
4 store røde eller grønne paprika

Fremgangsmåte

Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.

Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter). Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem. Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder. Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.

Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner. Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten. Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min. Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.

Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut. 

Sendt inn av

Foto: zi3000

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen