Dagens rett
(Foto: Lammeskavpanne med hjemmelaget potetmos)

Så raskt lager du middagen helt fra bunnen

Med lammeskav er middagen raskt på bordet. Og smaken blir helt topp.

Norsk lam er en fantastisk råvare som vi godt kan spise mer av. Prøv denne deilige oppskriften.

Her er enda flere velsmakende lammeretter

Påskens beste tips om mat og drikke finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Lammeskavpanne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g benfritt lammekjøtt i tynne skiver (skav)
2 ss margarin til steking
150 g purre
250 g frisk sjampinjong
3 dl matfløte
4 ss tyttebærsyltetøy
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
 

Fremgangsmåte

Brun kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter i en jerngryte.

Tilsett sopp og purre og stek videre i et par minutter.

Tilsett fløten og kok opp. La det trekke ca. 10 minutter.

Rør i tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med hjemmelaget potetmos .
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Garlic mashed potatoes (potetmos med hvitløk)

Ingredienser

1¾ kg poteter
2½ dl melk
50 g smør
2 fedd hvitløk
salt
kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok potetene i usaltet vann til de er møre.

Hell fra kokevannet. Spe med melk og mos potetene med et potetmosjern. Rør inn smør, presset hvitløk, salt og kvernet pepper.

Ekstra god smak på potetmosen blir det om man erstatter en del av melken med rømme.

Flere gode potetretter

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen