Dagens rett

Savoykål smaker himmelsk i suppe

Savoykål er en edlere slektning av hvitkålen og gir denne suppen ekstra smak.

Supper kan portugiserne, det er ingen tvil om, og porsjonene er store. Denne klassikeren med kål lager seg stort sett selv, og blir ekstra god om du lager den av din egen kraft. Men fortvil ikke, bortelaget kraft er nå lett tilgjengelig, så du slipper å ta nødløsningen i form av buljongterning. 

Dette er en annen klassisk suppe fra Portugal

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Caldo verde - portugisisk kålsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2-3 ss olivenolje
1 gul løk i tynne skiver
2 finhakkete hvitløksfedd
2 gulrøtter i skiver
1 hakket selleristang
2 laurbærblader
6 skrelte poteter i terninger
Salt og pepper
1 pakke tørrsaltet bacon eller pancetta, 150 gram pølser, gjerne godt krydret
1 strimlet savoykål
1,5-2 liter kylling- eller grønnsakskraft
Jomfruolivenolje og røykt paprika på toppen

Fremgangsmåte

Varm oljen i en panne med høye kanter og stek mykt løk, hvitløk, selleri og laurbærblader. Tilsett potetterningene og gulrotskivene, rør om og ha i kraften. Smak til med salt og pepper og la småkoke ved middels varme til alt er mørt. Tilsett kålstrimlene og evt pølser i terninger og kok videre i 5-7 minutter.

Ta ut laurbærbladene og fordel suppen i dype tallerkener.

Hvis du bruker bacon eller pancetta, sprøsteker du det og legger det på toppen av suppen ved servering. Drypp over olivenolje og røykt paprika.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen