Dagens rett

Server barndommens festmiddag

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør er en klassiker som aldri går av moten. Her er oppskriften du bør kunne.

Den klassiske kokte laksen behøver slett ikke bety ihjelkokt laks. Hvis du gjør akkurat slik vi anbefaler i oppskriften, og lar den trekke akkurat tilstrekkelig til at den er varm tvers gjennom, ja, da kan du se fram til et herremåltid.

Pass for all del på å lage mye, for kald laks med kokte nypoteter og agurksalat er minst like godt. Dermed har du lunsj eller middag til neste dag også.

Vi har mange gode tips til hvordan du skal tilberede laks

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

800 g laks i skiver
2 l vann
6 ss salt
2 ts hel pepper
Agurksalat:
1 slangeagurk
2 ss vann
1 ss sukker
2 ss eddik
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
Sandefjordsmør:
200 g kaldt smør i terninger
2 dl kremfløte
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper

600 g poteter

Fremgangsmåte

Sett over potetene til koking.

Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel eller mandolin og legg skivene i laken.

Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og pepperkorn. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen