Dagens rett

Server en spanskinspirert linsesuppe til middag i dag

Med denne oppskriften skaper du litt opphetet stemning på en mandag.

De små linsene er helt geniale til mange retter. Men kanskje ekstra gode i en suppe siden de skaper fylde og litt tyggemotstand samtidig som de i stor grad erstatter kjøtt. Denne oppskriften kan derfor lages uten kjøtt. For å erstatte chorizoen kan du bruke litt ekstra paprika, og gjerne den litt sterke røykte typen. Det blir helt topp. 

Se våre andre gode oppskrifter med linser

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Spansk linsesuppe med chorizo

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

100 g grønne linser
1-2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
2 ss olje>
2 ss tomatpuré eller 1 dl passata
1 l hønse- eller grønnsaksbuljong eller kraft - gjerne hjemmelaget
2-3 chorizopølser
1 ts tørket oregano eller 1 ss frisk
1/2 ts salt

 

 

1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

Kutt løk og hvitløk fint. Varm opp olje og fres løken til den er myk. Ha i linser og paprikapulver fres litt til. Tilsett buljong eller kraft samt tomatpure. Kok opp og la småkoke i 15 minutter eller til linsene er myke men ikke melne.

Skjær pølsene i biter og ha oppi linsesuppen. Tilsett oregano og smak til med salt og pepper. La trekke i 10 minutter.

Server med godt brød. 

Tips:
Du kan godt bruke ferdig kokte linser hvis du har dårlig tid.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen