Dagens rett

Sett fart på biffen

Starten på helgen feires med en lettlaget oppskrift på saftig biff smaksatt med friske urter og marinade.

Biffkjøtt tåler mye smak. Det er fredag og du tåler også litt ekstra trøkk i maten. Denne hotte biffen kan du selvfølgelig også lage i stekepanne.

Her finner du alt du lurer på om biffkjøtt

Dette er de beste biffoppskriftene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Beef Pebre

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

800 g ytrefilet av storfe, evt.indrefilet

Marinade:
1 ss frisk koriander
1 ss frisk basilikum
1 ss frisk mynte
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ss sterk chilisaus
1 dl appelsinjuice
½ dl olivenolje
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
 

Fremgangsmåte

Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.

Finhakk urtene og hvitløken, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap.

Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.

Server med hjemmelaget pebre   (chilensk hot salsa) og ris ved siden av.

Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller grilelr det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.

Les mer om biffkjøtt her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pebre - hot salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
½ dl vann
1 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk finhakket
1 løk finhakket
1 dl frisk koriander finhakket
1 ts frisk oregano finhakket

Fremgangsmåte

Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle. Pisk det sammen med en visp. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak.

Chilensk salsa som blir mye brukt til stekt kjøtt.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen