Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med lett chilibitt frisker opp en novembertorsdag.

Selv om denne suppen ikke inneholder kjøtt, er den mektig. Linsene bidrar med ekstra magefølelse, og krydderstyrken med ekstra munnfølelse. 

Se våre andre oppskrifter på gulrotsuppe

 Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Melk.no

Krydret gulrotsuppe med linser

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 røde chilier
3 ts spisskummenfrø
1 ss smør
1 løk
600 g gulrot
2 ss smør
140 g røde linser
5 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
7 dl lettmelk eller helmelk
salt og pepper
2 ss finhakket frisk koriander
2 dl yoghurt naturell

 

Fremgangsmåte

Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.

Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.

Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.

Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.

Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.

Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.

Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen