Dagens rett

Slå til med en smakskraftig thaicurry

En thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.

Denne knallgode curryoppskriften kommer fra Terje Ommundsens prisbelønte kokebok Thaimani, en av fem finalister til Beste norske kokebok i 2012. Når Terje lager thaimat, jukses det ikke med ingrediensene.

Les historien om suksessrestauranten Plah

Men får du ikke tak i alt som skal til for å gjenskape denne retten, eller har dårlig tid, kan du selvsagt velge en ferdig currysaus. Mye smak på en søndag blir det uansett.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Paeneng curry med and

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

2 andebryst

Currypasta:
50 g peanøtter
8 - 10 tørkede, røde chili, uten frø og lagt i bløt
4 korianderrøtter, skrapet og vasket
2 galangarøtter, ca. 150 g, skrelt og kuttet i tynne skiver
4 stilker sitrongress
3 fedd hvitløk
½ ts ristet muskat, knust i morter
½ ts korianderfrø
¼ ts spisskummen
litt olje til steking

2 liter kokosmelk/krem

Tilbehør:
4 kaffirlimeblader, kuttet i supertynne strimler
4 epleauberginer, delt i 8 båter
8 erteaubergine, hele
2 langbønner, delt i 4 cm lange biter
en liten neve thaibasilikum

Fremgangsmåte

Andebrystet:
Start med å lage små ruter i fettet på andebrystet, og krydre med litt salt.

Legg andebrystet med fettet ned i en kald panne og la det få steke sprøtt fra kaldt til varmt, da får du best resultat.

Når skinnet er sprøstekt og gyllent, stekes andebrystet lett på den andre siden til det har fått fin farge og settes til side.

Når du har lagd curryen nesten ferdig setter du anden inn i forvarmet ovn på 200 °C i 3­- 4 minutter, og la den hvile i et par minutter før du kutter den i skiver, og legger i curryen.

Curryen:
Lag currypastaen ved å kutte alle ingrediensene grovt, og knuse dem i en morter sammen med krydderne til det blir en fin pasta.

Food processor eller blender kan brukes i stedet, om du ikke har morter.

Hell litt olje i en varm panne eller kjele og fres pastaen i et par minutter til du lukter krydderne.

Ha i det øverste laget av kokosmelkboksen (altså kremen), og kok det inn til det skiller seg. Da får du frem den ristede kokosaromaen.

Tilsett så resten av kokosmelken, og la det stå og småkoke i ca. 20 minutter til du har en tykk, rik, curry. Smak til med sukker og fiskesaus.

Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter og server den med finhakket frisk thaibaslikum.

Pynt med finkuttet chili, eller fritert søtpotet, som vi har gjort.

Flere internasjonale retter

Retter med and

Oppskriften er hentet fra Terje Ommundsens nye kokebok Thaimani som er én av  finalistene i Beste norske kokebok 2012 .

Les mer om boken her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen