Dagens rett

Slå til med helgrillet indrefilet av svin neste gang du griller

Og neste gang er kanskje allerede i dag. Her har du en superenkel oppskrift.

Å grille hele stykker enten det er fisk eller kjøtt, er en god løsning når mange skal spise.

For et mest mulig vellykket resultat, følg oppskriften nøye, eller les deg på hva grillekspertene anbefaler.

Gode råd og tips om grilling finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g indrefilet av svin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts rosépepper
1⁄4 ts pepper
2 ss rapsolje

Potetsalat:
1 kg nypotet
1 ss rapsolje
1 ts flaksalt
1 ss grovhakket frisk rosmarin
1 pk ruccula (à 70 g)
150 g soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.

Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.

Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen