Dagens rett

Slik blir svinefileten ekstra saftig

I dagens oppskrift bruker vi ytrefilet av svin, men du kan like godt velge indrefilet. Bare følg oppskriften, så blir resultatet som på bildet.

Dagens rett ser imponerende ut, men er på langt nær så vanskelig som du skulle tro. Bare vær forsiktig og nøyaktig når du skjærer til kjøttet. 

Andre gode oppskrifter med svinefilet

En frisk salat og nypoteter med småløk på spidd passer utmerket til.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Fylt rullade av svinefilet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

800 g ytrefilet av svin

Fyll:
12 soltørkede tomater
2 ss kapers
2 sjalottløk
2 finkuttet sorte oliven
2 kuttet frisk basilikum
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Finkutt de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene.

Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom.

Snu fileten og fortsett der du var, men skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt som fileten du startet med.

Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr rulladen med bomullstråd.

Om du velger å grille:
Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.

Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70 grader.

Benytter du kullgrill, plasserer du grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.

Grillmesterskolen

Om du ikke vil grille:
Det går også an å steke rulladen i pannen og ettersteke i ovn på ca 180 grader i 10 minutter.

Server gjerne med småpoteter og småløk på spyd

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Nypoteter og småløk på spyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

12 små nypoteter (ferskpoteter)
10 små løk eller båter av løk
2 ss olje til steking/grilling
salt og pepper
4 grillspyd - helst av tre

Fremgangsmåte

Nypotetene vaskes og kokes knapt møre. Potetene tres på grillspyd sammen med små, hele løk eller båter av vanlig løk.

Pensle med olje og grill til de får en fin farge.

Serveres alene eller sammen med grillet kjøtt eller fisk.

Flere deilige nypotetretter finner du her

Tips: Om grillspydet er av tre, lønner det seg å legge dem i vann en times tid før de skal legges på grillen. Da unngår du at de tar fyr.

Les mer om grønt på grillen her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Finn dine nye favorittoppskrifter i Apéritifs rikholdige kokebok

Forsiden akkurat nå

Til toppen