Dagens rett

Slik får fiskekakene et skikkelig smaksløft

Det er ingen grunn til å frykte misnøye rundt middagsbordet når du serverer fiskekakene med dette tilbehøret.

Heller tvert om. Kombinasjonen av egg, kapers og pepperrot gir de hverdagslige fiskekakene et skikkelig gourmetløft. Selv de beste kokker har ikke mye å stille opp med mot dette. Forutsetningen er selvsagt at du velger fiskekaker av god kvalitet med høyt innhold av fisk i farsen.

Lager du dine egne fiskekaker, er det selvsagt ikke så mye som kan måle seg med det. Men i en travel hverdag finnes det gode løsninger i butikkens kjøle- eller fiskedisk.

Slik lager du fiskekakene selv

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Varme fiskekaker med egg-, kapers- og pepperrotsmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 pakke Lofotens fiskekaker
2 ss smør
1 fedd hvitløk
Egg-, kapers- og pepperrotsmør:
100 gr smør
2 smilende egg
1 ss kapers
1 ts revet pepperrot
1 ts sitronsaft
2 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte

Slik blir fiskekakene best:

Gi hvitløksfeddet en dytt med hånden eller bladet på en kniv slik at det knuses litt. Ha dette i pannen med smøret og fiskekakene.

Sett pannen på moderat varme, og når fiskekakene er varme er det klart til servering.

Server fiskekakene med bakte potetbåter og dampede brokolidusker  samt egg-, kapers- og pepperrotsmøret.

Egg-, kapers- og pepperrotsmør:

Smelt smøret i en kjele, trekk den til side. Ha i kapers, sitronsaft, hakket gressløk, og revet pepperrot.

De smilende eggene grovhakkes og vendes i ved servering. Serveres lun eller varm, ikke kokende.

Flere gode retter med fiskekaker

Sendt inn av

Foto: Ulla Westbø/H2W

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen