Dagens rett Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

(Bilde: Synøve Dreyer)

Slik gjør du hverdagsfisken festfin

Denne fiskeretten kan du uten problem servere også til festmåltidet. 

Filet av storsei fortjener en helt annen plass på luksusskalaen enn den har i dag, for selv om prisen er lavere enn eksempelvis torsk, er kvalitet like høy. Selvsagt forutsatt at fisken er fersk, men det gjelder jo alt av sjømat.

Med en så enkel, men likefullt smaksrik oppskrift som denne, kan du fint introdusere seien på festmenyen som du kan servere den midt i uka.  

Se alt det gode du kan lage med sei

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
Løksmør
150 g
2 stk
Estragonkvister
Hvitløkspotetstappe
8 stk
50 g

Fremgangsmåte

Strø salt på fisken ca. 1 time før tilberedning og sett den til side.

Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i en panne med olje og smør. Snu den ikke, men stek den ca. 10 minutter fortsatt med skinnsiden ned i pannen.

Løken kokes i smør med hvitløk og estragon til smøret begynner å bli brunt.

Smak til med soyasaus og hold smøret varm uten å koke.

Kok hvitløk i smøret på svak varme uten at det tar farge i ca. 10 minutter.

Kjør deretter hvitløken i smøret med 1 dl kremfløte og bruk gjerne en stavmikser

Potetene skrelles, kokes og dampes slik at de blir melne. Mos dem med en el-visp eller en potetstapper i kjelen.

Visp inn hvitløkskremen i potetmosen og spe på med resten av den varme kremfløten. Smak til med salt og kvernet pepper. 

Server revene gulrøtter til fisken.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen