Dagens rett

Slik kan du også servere karbonader

Millionbiff høres kanskje pretensiøst ut, men godt smaker det med denne enkle oppskriften.

Enklere kan en oppskrift knapt bli, men ifølge en dagligvarekjede er det enkleste det beste. I hvert fall passer denne måten å tilberede karbonadedeig perfekt  i en feriemeny.

Det finnes en selvsagt rekke andre måter å bruke denne hendige råvaren på 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Millionbiff med hjemmelaget potetmos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g karbonadedeig
1 løk
200 g frisk sjampinjong
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 blomkål
1 brokkoli
4 ss rørt tyttebær
Brun saus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 l kjøttkraft eller buljong
1 ts soyasaus
½ ts salt
¼ ts pepper

Hjemmelaget potetmos

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løken i ringer og soppen i skiver. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin/olje til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Lag brun saus ved å smelte og brune smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.

Hell sausen over kjøttet og bland det godt.

Kok opp vann med godt med salt i, ca ½ ss pr liter vann. Kutt opp grønnsakene i buketter og ha dem i det kokende vannet. Kok opp og la det koke i ca 2 minutter.

Lag en god hjemmelaget potetmos og ha den på tallerknene. Legg over kjøttblandingen. Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.

Millionbiff er egentlig en dansk rett (millionbøf). Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris. Navnet kommer av at kjøttet under steking deles i mange små stykker.  

Flere retter med kjøttdeig

Tips: Dersom du har det veldig travelt kan du bytte ut hjemmelaget potetmos og brun saus med ferdige produkter.

Spenstige potetretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen