Dagens rett

Slik lager du din egen pulled pork

Sett av ekstra god tid til helgens grilling, for i dag serverer vi oppskriften på pulled pork.

Pulled pork, eller revet gris om du vil, er en amerikansk grill-klassiker som har vært en av de mest populære grillrettene også her til lands de siste årene. Mye på grunn av at ferdiggrillet pulled pork tilbys i en rekke varianter i butkken, og det året rundt. 

Men aller best blir den om du lager den selv - selvsagt. Du må bare sette av nok tid. 

For retten innebærer at svinenakke eller svineskulder grilles i mange timer på indirekte varme til kjøttet er så saftig og mørt at det faller fra hverandre og man kan rive det opp i strimler med bare fingrene.

Oppskriften nedenfor stammer fra en verdensmester i grilling, men det er selvsagt lov å gi den din personlige touch.

Lær mer om hvordan du tilbereder kjøtt på grillen

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sandwich med pulled pork og coleslaw

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g pulled pork av svinenakke

Coleslaw:
1 finstrimlet nykål, sommerkål
3 grovrevet gulrot
2 grovrevet grønt eple
Saft av ½ sitron
1 ss sukker
4 ss crème fraîche lett, 18 %
4 ss majones
1 ts salt
½ ts pepper
10 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Lag en stor porsjon med pulled pork og hold varm til servering.

Coleslaw:
Ha revet grønnsaker i en bolle. Tilsett sitronsaft, sukker, crème fraîche og majones.

Rør sammen og smak til med salt og pepper.

Varm hamburgerbrød raskt på grillen. Server pulled pork i burgerbrød med hjemmelaget barbequesaus og coleslaw.

Slik lager du pulled pork

Tips: Pulled pork og barbequesaus kan kjøpes ferdig i butikken eller lages selv.

Deilige grillretter

Flere sandwicher og wraps

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pulled pork med sennep og barbequesaus

Antall porsjoner

10 - 12

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

2 ½ kg benfri svinenakke
150 g fransk Dijonsennep

Teigens barbequesaus:
500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco

Fremgangsmåte

Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel rub-a-dub grillkrydder rundt hele stykket.

Sett i et steketermometer i svinenakken og grill den på indirekte varme (150 grader) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 grader, ca. fem timer.

Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden).

Barbequesaus:
Lag barbequesaus ved å løse opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.

La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter etter at det er ferdig. Riv det møre kjøttet fra hverandre.

Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet, da kjøttet er varmt.

Server pulled pork med hot og deilig barbequesaus samt en frisk salat ved siden av.

Deilige grillretter

Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen