Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Salat behøver slett ikke bestå av grønne blader. Den behøver heller ikke være helt kald. Denne linsesalaten tåler godt å stå litt for å trekke til seg de gode smakene. Og eksperimenter gjerne med dine egne ideer til hva du kan putte oppi.

Du kan også bruke ferdigkokte grønne linser, men aller best blir salaten om du velger linser av høy kvalitet, for eksempel de franske puy-linsene.

Se alt det andre gode du kan lage med linser

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Linsesalat med morrpølse

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

100 g morrpølse
200 g grønne linser
2 ss grovhakket frisk rosmarin
½ ts grovkvernet sort pepper
2 ss ekstra virgin olivenolje

1 sitron i båter

Fremgangsmåte

Kok linsene i lettsaltet vann, i ca 20 minutter til de er møre.

Hell av vannet og bland sammen med olivenolje, grovhakket rosmarin og pepper.

Tilsett til slutt morrpølse skåret i tynne skiver

Server med frisk sitron og godt brød ved siden av som en enkel hovedrett eller forrett.

De beste salatene

Tips:
Rosmarinen er i salaten for å sette smak til linsene og derfor er det lurt at den er grovt hakket eller hel slik at man kan ta den ut ved servering.

Tips2:
Om du ikke vil ha kjøtt, kan du godt tilsette en boks med tunfisk i olje (husk å la den renne godt av) eller 1 glass med fetaost.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen