Dagens rett

Slik lager du en sjømatsuppe som blir husket

Denne oppskriften har mange ingredienser, men så smaker den da også himmelsk. Og ikke minst er den ganske så lettlaget.

Om du ikke har tid til å følge oppskriften til punkt og prikke, kommer du langt med å erstatte blåskjellkraften med skalldyrkraft fra butikken, i nødsfall fiskebuljongterning. Det er summen av alle de gode smakene som gjør denne suppeoppskriften ekstra smaksrik. 

At den bærer navnet til vår aller største vinteridrettsstjerne gjennom tidene, er en ekstra god unnskyldning for å by på litt mer enn vanlig denne tirsdagen. 

 Hun har også vært med på å smake til denne fiskeoppskriften 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Marit Bjørgens sjømatsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g blåskjell
100 g reker, med skall
200 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g torskefilet, uten skinn og bein
1 fedd hvitløk
20 g sellerirot
2  cm ingefær, frisk
½ rød chili
½ sitrongress
½ dl olivenolje
8 dl fiskekraft (se tips)
½ dl crème fraîche
¼ løk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
1 dl matfløte
3 vårløk
salt og pepper

Tips: Hvis du ikke har tid eller mulighet til å koke kraft selv anbefaler vi kraft på papp eller glass. Mange av disse er veldig redusert og må blandes med vann, prøv deg frem. Du kan også bruke buljongterning og vann.

Fremgangsmåte

Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den. Rens blåskjell og reker.

Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefærrot og chili. Bank sitrongress og del det opp i biter. Surr dette i olje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft eller buljong og kok opp.

Tilsett crème fraîche og kok suppen et par minutter.

Skjær opp de andre grønnsakene i terninger eller strimler. Skjær fisken i biter. Ta ut sitrongressbitene.

Tilsett grønnsakene uten vårløken og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.

Tilsett fisk og vårløken. Kok opp, og tilsett blåskjell. Smak til med salt og pepper.

Legg rekene i varme tallerkener, øs opp suppen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen